Céltalanság - Kiss Balázs Kunó írása

2016.03.24 10:06

2016. jan. 11

A céltalanság érzése csak a régi késztetések hiányát mutatja.

Ha eltűnt a motiváció vagy a lelkesedés az életedből, újabb és újabb célra vagy követendő okosságra vágysz, akkor tudd, hogy nem veled van a baj, nem veszítettél el semmi fontosat. Ha elkezded megfigyelni, hogy évekkel korábban mi adott értelmet az életednek, akkor megláthatod, hogy azok legtöbbje mind egy rajtad kívül álló állapot elérését célozta. Több pénz, több boldogság, vagy bármilyen siker és elismerés.

18. Facsoport az éjszakában_300Ám ha úgy érzed, hogy kiégtél, netán keresed önmagad, akkor nem romlottál el. Pusztán a tudatod ráébredt arra, hogy a vágyaid 80-90 százaléka nem belőled fakad, nem te adtad magadnak. És amikor elkezdted ezeket lepakolni, akkor nem marad más ott, csak a legijesztőbb, legfélelmetesebb valami, ami elől egész életedben menekültél: ÖNMAGAD.

Amit szerettél volna eltakarni, elfelejteni, és mindenféle dolgot kitaláltál életedben, csak hogy ne kelljen saját magaddal foglalkoznod. A TV, az internet, a család, a munka, a hobbik: mind-mind egy olyan potenciál életedben, amely újra eltereli a figyelmet a Jelen pillanatról.

Ám ahogyan a Tudatosságod fejlődik, ezek az elterelések, célok vagy érzések, amelyekért régen lángoltál, lassan elhalványulnak, és csak önmagad maradhat ott, kendőzetlenül. Ez pedig félelmetes, mert szembe kell nézni saját magaddal.

Hehuan Mountain

Mert e találkozás során valódiságot és változatosságot találnál, nem pedig biztos és kiszámítható személyiséget. A gondolataid menekülnek a bizonytalan, nem megjósolható valóság elől, ahol BÁRMI megtörténhet. Éppen ezért egy biztonságos ketrecben kell sínylődnöd, amelynek ugyan körülményeit megpróbálhatod elviselhetőbbé, szebbé és harmonikusabbá varázsolni, de attól még ugyanolyan kalitka marad.

S ahogyan néhány sorral korábban írtam, a tudatosodó emberben egyre jobban érezhető ez a felismerés, ami egyben a régi motivációkat szépen lassan eltünteti. Erről nem állíthatjuk, hogy könnyebb vagy jobb lenne, hanem egyszerűen igazabb.

S kérdezd meg magadtól, hogy könnyű életet szeretnél vagy igazit? Ugyanis az utóbbival olyan dolgok is együtt járnak, amelyek elől eddig menekültél. De mindenképpen a kezedben van a döntés.

 

A cikket írta :   

Kiss Balázs Kunó

 

Weboldal : csillagmag.hu/