Az Emberek Életének Megváltása - Egy Élet Megváltása - A Saját Életed Megváltása III. rész

2016.03.19 09:45
 
 
 
"A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas " - Heinrich Heine
 
 
 
Hány évig él egy ember? Statisztikák szerint Magyarországon körülbelül 65 év az átlagéletkor. Van, ahol ennél sokkal kevesebb, de vannak olyan régiók is a Földön, ahol ennél sokkal több. Van, ahol jobban megváltják magukat az emberek, és van, ahol kevésbé. De mit is jelenthet ez pontosan? Az évek számát? Az évek minőségét? A túlvilági lét beteljesülését? Miért kutatja ezt a kérdést már olyan régóta az emberiség?
 
Mire is elég ez a 65 év egy átlagos állampolgárnak?
18 éves és 28 éves kor körül befejezni az iskolát, elkezdeni dolgozni.
Családalapítás, gyereknevelés, karrier építés, megélhetés kb. 21 - 27 éven keresztül.
Még pár év munka és utána pedig a nyugdíjjal és évtizedek óta tartó mindenféle testi bántalommal együtt a halál? 
Van, akinek ez bőven elég, és teljes életet tud élni, és boldog.
 
Ameddig világ a világ, mindig voltak, vannak és lesznek olyan emberek, akik többé, vagy kevésbé nagyra vágyóak. Lesz, aki az aszkézisben leli gyönyörét, van , aki a dőzsölésben. 
Vajon van- e egyátalán olyan, hogy az egyik is több a másiknál?
 
 
Szóval miért is kellene megváltani a saját életét az embereknek? 
Mert van olyan ember, aki valamilyen oknál fogva nem találja a helyét a világban. Vannak, akiket teljesen hidegen hagynak a lelki dolgok, az egészség és borzasztó módon zavarja őket a sok "egészség-hittérítő" ,de vannak olyanok is, akik harmincon túl, legalább harminc évet szeretne jó életminőségben tölteni. Nem mindegy ám, hogy cukros kávé és édesség után sóvárogva kóválygunk el reggelente a konyháig, és egész nap "ez tart életben" , vagy ezzel ellentétben, ha éppen arra van szükség, akkor fzikai és szellemi képességeink teljében építjük az életünket, és védelmezzük azokat, akik számunkra fontosak. 
 
 
 
 
De mi is az a megváltás? Mindenkinek örömet okozhat ugyanaz az élmény? Mindenkinek megvilágosodást adhat ugyanaz a tanítás? 
Vannak emberek, akiknek az az öröm, ha minden nap kábítószereznek, drogoznak, rossz szokások rabjai. Nagyon jól tudják, hogy meg fognak halni. De azt mondják, hogy megéri. Nem akarnak változtatni. Ameddig tart az élet, ők ezt akarják, erre vágynak. A csöves is arra rendezkedett be, hogy koszos, büdös alkoholista és az ezekből fakadó, őt magát (és környezetét) puszító életet élje. Ez csak egy példa volt, de a pszichológiai háttér sokak szerint az ehhez hasonló típusú embereknél az lehet, hogy ők ezen a szinten, ebben a formában találták meg a saját szabadságukat. 
Kicsit elrettentőnek tarom - de mégis szívbemarkolóan igaznak.  Vannak ilyen emberek, akik napról-napra más emberek jóakaratától függően élnek, vagy halnak. Tulajdonképpen mnden ember. Te is. Én is. És a legutolsó csöves is.Csak hát, ezt mindenki más minőségben hozza be az életébe. A császároknak, királyoknak is jó kapcsolataik vannak, és függenek a népüktől. A bálkirálynők is megdolgoztak azért, hogy ott legyenek, ahol vannak, és mindenki megdolgozott azért, hogy ott legyen, ahol van.
 
 
 
 
Ha már meghalni sincs elég energiánk, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mire is ment el eddigi életünk hosszú és kitartó munkája. És ezzel együtt pedig a világon minden megy tovább. Emberek születnek, halnak, élnek, boldogok, sírnak, és élik az életüket. Ugyanúgy ismételi magát minden és mindenki. Lesz, aki küzd, lesz, aki beletörődik, lesz, aki azelőtt feladja, mielőtt bármibe is belefogott volna. 
És mégis . . . Aki ismeretre tesz szert és használja az évszakok adta lehetőségeket, annak az éléskamrája teli lesz, és a baj is jobban elkerüli.
 
 
Összegzem : Ha elégedetlen vagy az életminőségeddel, akkor kezdj el másképpen gondolkodni, és adj esélyt magadnak arra, hogy megváltásra lelj és egy, számodra kellemesebb életet élj. Nem kell mindenkinek tökéletesen és egészségesen élnie, nem kell mindenkinek megfelelni, inkább az a lényeg, hogy harmóniába kerülj önmagaddal! - A többi meg kialakul - Ahogy kialakítod.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A cikket írta: